Scholen & Educatie

 

Op interactieve- en educatieve wijze geven we bezoekers en/of leerlingen een unieke ervaring mee. Het zorgt voor nieuwsgierigheid naar het Tweede Wereldoorlog-thema waarbij bezoekers en/of leerlingen ontdekken wat er is gebeurd tussen 1940-1945 en laat hen daarnaast ook het belang van eren en herdenken inzien. Op deze wijze zetten wij ons in om jongeren en volwassenen te bereiken en hen waardevolle lessen mee te geven die zowel toen van belang waren, als ook nu voor onze vrijheid vandaag de dag.

 

Daarin werken we als organisatie met een zeer jong en divers team. De jongste vrijwilligers zijn 14/15 jaar en de gemiddelde leeftijd van het kernteam is 30 jaar oud. Dit zorgt voor continuïteit en vernieuwende ideeën die aanslaan bij de jongere generaties.

Ontwikkelen van educatieve programma's

Het ontwikkelen van een educatief programma tijdens een evenement of op school is een kernactiviteit van onze organisatie. We hebben hiervoor de kennis en kunde in huis om interactieve programma's op gepast niveau te ontwikkelen en met u mee te denken. Ons focusgebied ligt op educatieve programma's voor de bovenbouw van de basisschool en  op interactieve activiteiten voor jong en oud tijdens evenementen. 

Interactieve activiteiten op spelende wijs voor hele jonge kinderen, uitdagende wijze voor de bovenbouw en middelbare scholieren en op traditionele wijze voor jongere- en oudere generaties. Op deze wijze kunnen we aan een zeer brede doelgroep lessen uit het verleden meegeven in het heden. Hierin staan de verhalen van de Tweede Wereldoorlog, de rol van de geallieerden en de link naar het heden centraal.

 

Kijk voor diverse mogelijkheden op de pagina collectie en neem voor vragen gerust contact met ons op.


Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u  meer weten over de mogelijkheden op uw school of voor een bezoek aan een evenement met uw schoolklas?  

Neem gerust contact met ons op!


Boekingen

Wilt u op een evenement langskomen met uw schoolklas? Vul dan het aanvraag formulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. 


In beeld

Nieuwsgiering naar onze activiteiten?

Kijk dan op de volgende pagina: