In beeld

Hier vind je een terugblik op de evenementen waar Pontoon Group '40-'45 onderdeel van is geweest.

Wil je meer beeldmateriaal van ons in actie zien? Check dan zeker onze socialmedia kanalen!


ALV Pontoon Group '40-'45 november 2023

In november hielden we onze jaarlijkse ledenvergadering. Samen bespraken we het afgelopen jaar en keken we uit naar volgend jaar.

Ook kregen 3 leden van onze groep promotie.

Een geweldig weekend met de groep en we kunnen niet wachten op het volgende evenement!


Urk in wintersferen november 2023

Wat een fantastische 2 dagen hebben we gehad!

We waren aanwezig bij Urk in Wintersferen om de materialen te tonen, met bezoekers te praten over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding te vieren door het uitdelen van kleine chocolade repen.

Dank aan de organisatie van dit evenement voor de goede zorg voor onze groep!


The Island oktober 2023

In oktober namen we deel aan het evenement The Island 44-45 2023. We herinnerden de geschiedenis van de Betuwe, een gebied tussen Nijmegen en Arnhem. Samen met vele andere re-enactment groepen bouwden we een WO2-kampement. Voor bezoekers hebben we een pontonbrug gebouwd over de Linge (een rivier in het Betuwe-gebied).

Veel dank aan de organisatie voor dit geweldige weekend met veel schoolkinderen en bezoekers.

Klik hier voor meer beeldmateriaal van dit evenement!


79 jaar Waalcrossing september 2023

Wat was het een succes!

We kijken terug op een ontzettend gaaf evenement met op vrijdag meer dan 400 leerlingen van groep 7/8 van verschillende Nijmeegse scholen en in het weekend zo'n 10.000 bezoekers voor de Waalcrossing, het kampement en de interactieve opdrachten. Dit alles was niet mogelijk zonder de inzet van bijna 300 deelnemers.

Mooie gesprekken, veel interesse en vooral met elkaar stilstaan bij wat er is gebeurd.

Klik hier voor meer beeldmateriaal van dit evenement!


775 jaar stadsrechten Ommen augustus 2023

Op 19-20 augustus 2023 waren we aanwezig in Ommen tijdens de viering van 775 jaar stadsrechten. Tijdens dit weekend waren er verschillende activiteiten en konden bezoekers zelf varen in authentieke Tweede Wereldoorlog boten. Vorig jaar waren we er ook en hebben toen zelfs een originele pontonbrug gebouwd. Dit jaar hebben we geen brug gebouwd, maar waren er verschillende demonstraties met authentieke boten en buitenboordmotoren uit de Tweede Wereldoorlog.


Leven voor Vrijheid Medemblik juli 2023

Laatste evenement was een groot succes! Bezoekers konden over een originele WO2 pontonbrug lopen en daarnaast konden ook voertuigen deze oversteken. Met meerdere demonstraties, zoals de rookgenerator, WO2-wapendemonstraties en onze eigen Chaplain (@Chaplainforchrist).

Veel mensen, waaronder veel kinderen, hebben dit evenement bezocht. De mogelijkheid om zelf in een WO2-boot naar ons museum te roeien was erg populair.

Voor alle kinderen waren er veel activiteiten te doen. Het hoofddoel van deze activiteiten was om alle vragen uit het missieboek te beantwoorden. Door de opdrachten te voltooien, kwamen ze achter de juiste antwoorden en konden daardoor met de gevonden morsecode de oplossing achterhalen. De oplossing was een zin met een speciale betekenis: "Hoe zet jij je in voor Vrijheid?"

Het was een groot succes waarbij veel bezoekers meer geleerd hebben over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Klik hier voor meer beeldmateriaal van dit evenement!


Tour de Waal mei 2023

Dit evenement sloten we ons aan bij de Tour de Waal om samen met Vereniging MARS & American Patrol een Tweede Wereldoorlog kampement op te zetten naast de grote rivier de 'Waal'.

Op 4 mei herdachten we de gevallen soldaten met een stille wandeling en 2 minuten stilte. Op 5 mei peddelden we over de rivier de Waal en konden bezoekers rondlopen in het Tweede Wereldoorlog kampement en daarbij veel materiaal zien van de Amerikaanse soldaten ten tijde van toen.

Een geweldig weekend met veel activiteiten dat voorbij is gevlogen!

Klik hier voor meer beeldmateriaal van dit evenement!


ALV Pontoon Group '40-'45 november 2022

Tijdens de algemene ledenvergadering van onze groep in 2022 gingen we met een grote collonne van Gmc's de weg op en maakten we een rondrit. Heel gaaf en indrukwekkend om te doen!

Klik hier voor meer beeldmateriaal van dit evenement!


The Island oktober 2022

We hebben een onvergetelijk weekend bij The Island 44-45 2022 gehad. We bouwden een brug van 40 meter om de bezoekers te laten zien welke immense taak de engineers moesten voltooien voor onze vrijheid.

Ook het koken op de veldkeukens uit 1944 voor de 150 re-enactors ging erg goed en smaakte heerlijk!

Klik hier voor meer beeldmateriaal van dit evenement!

 

 


78 jaar Waalcrossing september 2022

Tijdens dit evenement herdachten we dat 78 jaar geleden eenheden van de 82nd Airborne Division onder leiding van Majoor Julian Aaron Cook de grote rivier de Waal moesten oversteken. Dankzij hun actie slaagden de Geallieerden erin de bruggen in Nijmegen te veroveren.

Met meer dan 100 re-enactors in 7 boten staken we op dezelfde plek als in 1944 de grote rivier over. Door aan te meren aan de noordkant van de rivier begon vanaf daar de strijd.

Na de uitbeelding werd er een ceremonie gehouden. De zoon van Majoor Cook, James Cook, sprak hier ook bij!

Klik hier voor meer beeldmateriaal van dit evenement!


Vechtoever Ommen juli 2022

Tijdens dit evenement in Ommen, nabij de Vechtoever, heeft onze groep een M2 Light Pontoon Bridge gebouwd waar bezoekers overheen konden lopen. Natuurlijk zijn we er ook met onze eigen WO2-voertuigen overheen gegaan. Het was een fantastisch evenement, en bezoekers konden zien hoe de engineers dit deden tijdens de Tweede Wereldoorlog!

 

Klik hier voor meer beeldmateriaal van dit evenement!