Sponsoren

In een tijd waarin er steeds minder ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog zijn, is het des te belangrijker om de geschiedenis in leven te houden. Dit, opdat we blijven leren van de lessen uit het verleden en niet vergeten. Vrijheid is niet vanzelfsprekend en het is hard nodig dat een ieder zijn/haar steentje daar aan bijdraagt. 

Tijdens de activiteiten die wij als groep doen, proberen we bovenstaande uit te dragen naar het publiek van jong tot oud en hen daar bewust van te laten worden. Samenwerken is daarin ontzettend belangrijk, wij als groep kunnen dat niet alleen. Ook op materialistisch en financieel vlak kunnen wij dit niet alleen, bij het organiseren van activiteiten en het onderhoud van het authentieke materiaal dat we daarbij inzetten, komen een hoop kosten kijken. 

 

Wij zijn onze huidige sponsoren daarom enorm dankbaar dat zij hun 'steentje' hebben bijgedragen middels diensten, materialen en/of financiën! 

Op deze manier maken wij het SAMEN mogelijk om de geschiedenis door te geven.

 

Wilt u hier ook (eenmalig) aan bijdragen?
Neem contact op om kennis te maken en met elkaar in gesprek te gaan!

Hieronder staan onze sponsoren benoemd met een omschrijving van hun bijdrage. 


Vfonds

'Vfonds steunt jaarlijks ruim 200 projecten die kennis over oorlog en conflict vergroten, het belang van en waardering voor de democratische rechtsstaat benadrukken en die mensen vaardigheden aanleren om zelf een actieve bijdrage te leveren.'

Het Vfonds heeft ons in 2023 financieel ondersteund om de waaloversteek en het evenement daaromheen mogelijk te maken tijdens 79 jaar Waalcrossing. 


Gemeente Nijmegen

Nijmegen is de plek waar de Waaloversteek in 1944 heeft plaatsgevonden. Voor ons is dit een zeer bijzondere plek, gezien wij ook de eenheid uitbeelden die dit heeft gedaan en onze collectie materialen daar goed bij past. Het is voor ons dan ook een grote eer om de Waaloversteek uit te mogen beelden om deze gebeurtenis in leven te houden. Gemeente Nijmegen heeft ons in 2022 en 2023 financieel ondersteund om de waaloversteek en het evenement daaromheen mogelijk te maken tijdens 78 jaar Waalcrossing en 79 jaar Waalcrossing. 


Provincie Gelderland

Nijmegen, een stad in de provincie Gelderland, is de plek waar de Waaloversteek in 1944 heeft plaatsgevonden. Voor ons is dit een zeer bijzondere plek, gezien wij ook de eenheid uitbeelden die dit heeft gedaan en onze collectie materialen daar goed bij past. Het is voor ons dan ook een grote eer om de Waaloversteek uit te mogen beelden om deze gebeurtenis in leven te houden. Provincie Gelderland heeft ons in 2023 financieel ondersteund om de waaloversteek en het evenement daaromheen mogelijk te maken tijdens 79 jaar Waalcrossing. 


Weeshuisfonds Medemblik

Het Weeshuisfonds Medemblik ondersteunt activiteiten en organisaties die het sociaal en maatschappelijk welzijn in de stad Medemblik bevorderen en waardoor mensen leren, zich ontwikkelen of omkijken naar anderen.

Weeshuisfonds Medemblik heeft ons in 2024 financieel ondersteund om het evenement 'Leven voor Vrijheid' in Medemblik mogelijk te maken. 


De Vergeten Commando

Aan de beroemde Waaloversteek, tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de geallieerde luchtlandingsoperatie Market Garden, heeft ook een Nederlandse militair deelgenomen.

Tachtig jaar lang is over het hoofd gezien dat commando Val Kokhuis betrokken is geweest bij deze heroïsche gevechtsactie op de Waal bij Nijmegen. Het boek 'De Vergeten Commando' gaat over hem. 

Een deel van de opbrengsten wordt voor het behoud van militair erfgoed onder andere aan Pontoon Group '40-'45 gedoneerd.


Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland heeft ons in 2023 financieel ondersteund om het herdenkingsevenement 'Leven voor Vrijheid' in Medemblik mogelijk te maken.


Gemeente Medemblik

Medemblik is een gemeente in Westfriesland en de thuisbasis van Pontoon Group '40-'45. De gemeente heeft ons in 2023 financieel ondersteund om het herdenkingsevenement 'Leven voor Vrijheid' in Medemblik mogelijk te maken.


Microsoft

'Microsoft Tech voor Sociale Impact is toegewijd aan het bieden van betaalbare en toegankelijke technologie en hulpprogramma's om non-profitorganisaties van alle grootten te helpen hun missies te volbrengen.'

Met dank aan dit programma kunnen wij gratis gebruik maken van Office365 en bijhorende programma's.


Active Group ICT

Active Group helpt je met het vinden van unieke en innovatieve oplossingen in beeld en geluid. 

We zijn met hen in aanraking gekomen via een andere samenwerkingspartner. Active Group is erg meedenkend en helpt ons dan ook regelmatig tijdens evenementen bij audiovisuele onderdelen en geven ons daarbij materiaal in bruikleen. Heel fijn!


Rean Timmerbedrijf

Een vakkundig bedrijf met de expertise en de nodige ervaring om klussen uit te voeren op het gebied van: timmerwerkzaamheden, verbouwingen, renovatie en leveren en plaatsen.

We zijn met dit bedrijf in aanraking gekomen via één van onze leden. Rean vindt het waardevol wat wij als groep doen en wil dit graag ondersteunen door bij te dragen in de hosting van onze websitenaam.