Agenda 2024

Wilt u onze groep uitnodigen op uw evenement? Dan kunt u een aanvraag indienen.

Ben je re-enactor en wil jij je aanmelden als deelnemer voor één van onze eigen georganiseerde evenementen? Neem dan contact op!

Leven voor Vrijheid - Medemblik

Waar: Naast Overlekersluis, Medemblik
Wanneer: 13 & 14 juli
Hoofdorganisator PG: Ja
Toegang: Gratis

 

Meer informatie:
Op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli wordt er in het park naast de Overlekersluis in Medemblik een heus W.O.II Kampement opgebouwd en worden bezoekers mee terug in de tijd genomen. In een weekend vol activiteiten en demonstraties, staat het thema 'Leven voor Vrijheid' centraal. 

Kom langs en waan je een weg door de stormbaan, ontdek de verhalen, peddel mee in originele stormboten, bekijk demonstraties en ga op missie om de morsecode te kraken!

Programma
Vrijdag 12 juli 09.00-14.00 bezoek van schoolklassen
Zaterdag 13 juli 10.00-17.00 open voor publiek
Zondag 14 juli 10.00-16.00 open voor publiek

Demonstraties
Zaterdag 13 en zondag 14 juli om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur.

 

Bereikbaarheid
Het evenement is goed bereikbaar per fiets en te voet, auto’s kunnen geparkeerd worden op het industrieterrein aan de Nijverheidsweg te Medemblik.


Terdege zomerfair Baarn

Waar: Baarn
Wanneer: 24 t/m 27 juli
Hoofdorganisator PG: nee
Meer informatie: https://terdegezomerfair.nl/ 

In juli 2024 zijn we uitgenodigd op de zomerfair in Baarn om een WO2 kampement op te zetten met diverse activiteiten voor jong tot oud. Waan je een weg door de stormbaan, kraak de morsecode door het voltooien van de missie, neem een kijkje bij de veldkeuken, ontdek verhalen en nog veel meer! Leer op een interactieve manier meer over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en hoe dat heeft bijgedragen aan de Vrijheid die we vandaag de dag hebben in Nederland. Zie het filmpje van Zaltbommel 2024 hiernaast om een impressie te krijgen van de activiteiten in het kampement. 


80 jaar Waalcrossing

Waar: Nijmegen
Wanneer: 16 t/m 22 september (16-17-18 sept schoolklassen, 19 sept opbouw re-enactors, 20-21 sept open voor publiek, 22 sept afbouw re-enactors)
Hoofdorganisator PG: Ja
Meer informatie: https://www.waalcrossingnijmegen.nl/ 

In 2024 herdenken we dat de waalcrossing 80 jaar geleden plaatsvond. Met een groot WOII-kampement, een speciaal programma voor basisschoolklassen en diverse interactieve activiteiten voor bezoekers (jong en oud) ontdek je het verhaal van de Waalcrossing en bevrijding van Nijmegen als onderdeel van Operation Market Garden. De grootste activiteit tijdens deze week zal de Waalcrossing zijn op 20 en 21 september waar we met 260 manschappen in 26 boten precies 80 jaar later op dezelfde wijze de Waal zullen oversteken!

Ben je re-enactor en/of voertuigeigenaar en wil je deelnemen aan 80 jaar Waalcrossing? 


Operation Switchback

Waar: Aan het Leopold kanaal, België
Wanneer: 5 oktober
Hoofdorganisator PG: Nee
Meer informatie: https://www.belgiumcanada.net/ 

Bezoekers lopen een wandelroute langs het Leopoldkanaal waar de gevechten hebben plaatsgevonden. Op een vijftal plaatsen vertellen ‘storytellers’ de gebeurtenissen van weleer en er zijn er ‘re-enactors’ aan het werk te zien. Dit alles wordt eveneens omkaderd door de aanwezigheid van talrijke militaire voertuigen. Pontoon Group '40-'45 zal de wandelaars met bootjes overzetten over het kanaal.