Agenda 2024

Wilt u onze groep uitnodigen op uw evenement? Dan kunt u een aanvraag indienen.

Ben je re-enactor en wil jij je aanmelden als deelnemer voor één van onze eigen georganiseerde evenementen? Neem dan contact op!

PG Trainingsweekend in Medemblik

Waar: Oorlogsmuseum Medemblik
Wanneer: 16 & 17 maart (za 10.00-17.00 / zo 13.00-17.00)
Hoofdorganisator PG: Ja
Meer informatie:

In het weekend van 16 & 17 maart hebben we een trainingsweekend op ons thuishonk, Oorlogsmuseum Medemblik. We zullen gaan trainen op het gebruik van buitenboordmotoren en andere WOII-materialen ter voorbereiding voor onder andere de Waalcrossing in september 2024. Daarnaast is er in het museum een 'levende' display, gezien leden van onze groep daar in originele kledij rond zullen lopen en uitleg aan bezoekers zullen geven over diverse materialen zoals wapens, rookmachines, buitenboordmotoren, voertuigen etc.  Kom zeker langs om ons in actie te zien tijdens de trainingen!


Operation Cannonshot

Waar: Wilp
Wanneer: 12-14 april
Hoofdorganisator PG: Nee
Meer informatie:

Operation Cannonshot was de codenaam van de Canadese oversteek van de IJssel nabij Wilp en Gorsse. Na het mislukken van Operatie Market Garden bleef het noorden van Nederland bezet gebied. Met Operatie Cannonshot zou een begin worden gemaakt aan de bevrijding van Noord-Nederland. 

Tijdens dit weekend gaan we de IJssel oversteken met origineel materiaal uit de WOII en herdenken we Operation Cannonshot met re-enactment en diverse activiteiten. 


Tour de Waal 

Waar: Zaltbommel
Wanneer: 3-5 mei (4 & 5 mei open voor publiek)
Hoofdorganisator PG: Nee
Meer informatie: klik hier

Op 4 mei staan we stil bij de oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland. Dit jaar organiseren we weer diverse activiteiten op het Waalstrand in Zaltbommel, als onderdeel van Tour-de-Waal. Op 3 mei starten we met het opbouwen van een authentiek WOII kampement en op 4 & 5 mei zullen er diverse (interactieve) activiteiten zijn voor publiek. Inclusief een echte Waalcrossing met originele boten uit de WOII. Op 4 mei 's avonds ondersteunen we bij de dodenherdenking en houden we 2 minuten stilte. 


Manicamp

Waar: Manicamp, Frankrijk
Wanneer: 8 t/m 12 mei
Hoofdorganisator PG: Nee
Meer informatie:

Tijdens het Hemelvaart weekend reizen we af naar Noord-Frankrijk om op een groot meer diverse activiteiten te ontplooien op het water. Het hoofddoel zal het bouwen van een groot WOII voertuigenvlot zijn en een crossing met re-enactment. Kortom een bijzonder en lang weekend vol met activiteiten om de inzet van de Amerikaanse engineers uit de WOII te herdenken. 


80 jaar Waalcrossing

Waar: Nijmegen
Wanneer: 16 t/m 21 september (16-17-18 sept schoolklassen, 20-21 sept open voor publiek)
Hoofdorganisator PG: Ja
Meer informatie: 
In 2024 herdenken we dat de waalcrossing 80 jaar geleden plaatsvond. Met een groot WOII-kampement, een speciaal programma voor basisschoolklassen en diverse interactieve activiteiten voor bezoekers (jong en oud) ontdek je het verhaal van de Waalcrossing en bevrijding van Nijmegen als onderdeel van Operation Market Garden. De grootste activiteit tijdens deze week zal de Waalcrossing zijn op 20 en 21 september waar we met 260 manschappen in 26 boten precies 80 jaar later op dezelfde wijze de Waal zullen oversteken!

 

Ben je re-enactor en/of voertuigeigenaar en wil je deelnemen aan 80 jaar Waalcrossing?