Partners

We werken graag samen met partners om de geschiedenis levend te houden en elkaar te versterken waar nodig. Immers, samen sta je sterker!
In het overzicht hieronder staat een greep van onze partners met daarbij een omschrijving van onze samenwerking. 

Heeft u ook interesse om samenwerkingspartner te worden van Pontoon Group '40-45'?
Neem dan contact op om kennis te maken en met elkaar in gesprek te gaan!


Landelijk Platform voor Levende Geschiedenis (LPLG)

Het Landelijk Platform voor Levende Geschiedenis (LPLG) is een overkoepelend orgaan voor Nederlandse verenigingen die zich bezig houden met levende geschiedenis en met opnieuw opvoeren ‘re-enactment’ van historische gebeurtenissen. Wij zijn als groep hierbij aangesloten.

 


Fletcher Hotels BV

Fletcher Hotels is een Nederlandse hotelketen die is opgericht in 1997 en inmiddels is uitgegroeid tot een hotelbedrijf met meer dan 110 hotels en meer dan 5500 werknemers. Fletcher dankt haar naam aan een Jack Russell, de voormalige hond van de oprichter Chris Luken. Fletcher Hotels is partner van Pontoon Group '40-'45 en helpt onder andere door ons mee te nemen in promotiebladen. De hotelketen steunt hiermee het gezamenlijke doel om de Tweede Wereldoorlog te herdenken en de vrijheid te vieren.


Klondikes

De Klondikes beelden Amerikaanse luchtlandingstroepen uit zoals die in de Tweede Wereldoorlog Europa bevrijd hebben. Hun hoofduitbeelding is de 101st Airborne Divisie (501st regiment).

Tijdens de evenementen werken we samen om een historische uitbeelding neer te zetten om daarmee de  geschiedenis door te geven aan bezoekers en scholieren.


Oorlogsmuseum Medemblik

Oorlogsmuseum Medemblik is een nauwe samenwerkingspartner van Pontoon Group '40-'45 en tevens onze thuisbasis. Veel leden van ons helpen ook mee in het museum en visa versa. In Oorlogsmuseum Medemblik kun je zowel de burgerlijke kant als de militaire kant van de Tweede Wereldoorlog ontdekken middels rond te kijken of door de Experience. Je ontdekt op een unieke en interactieve manier de geschiedenis! Daarnaast zijn er ook unieke arrangementen te beleven die geschikt zijn voor iedere groepssamenstelling. 


Voorwaarts Mars

De werkgroep Tweede Wereldoorlog is een onderdeel van de multi-period vereniging Mars.
De basis uitbeelding die zij doen is vrij vertaald; het 17de Genie Bataljon, Tweede Amerikaanse Pantserdivisie.

Tijdens de evenementen werken we nauw samen op het onderdeel Engineers om een historische uitbeelding neer te zetten om daarmee de  geschiedenis door te geven aan bezoekers en scholieren.