Evenementen

 

"De Engineer Light Ponton Company eenheid is georganiseerd en getraind om rivieroversteken (crossings), drijvende bruggen en vlotten te bouwen en onderhouden. Voltooide bruggen te bewaken en te onderhouden; om tevens het verkeer erop te regelen. En om bruggen en vlotten te ontmantelen." (Bron: Engineers Field manual FM5-5 - 1943)

Met bovenstaande doelstelling uit 1943 zijn we als groep vandaag de dag actief in het ondersteunen van diverse (herdenkings-)evenementen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Met de originele voertuigen (GMC CCKW 353) en botentrailers rijden we naar een evenement toe om te ondersteunen met diverse activiteiten (re-enactment) en het originele Amerikaanse materieel. De evenementlocaties zijn veelal historische plekken waar in de Tweede Wereldoorlog rivieren & kanalen zijn overgestoken met boten, vlotten en bruggen door geallieerde troepen. We herdenken deze historische plekken en nemen bezoekers (jong en oud) mee terug in de tijd om de verhalen levend te houden nu er steeds minder ooggetuigen zijn van de Tweede Wereldoorlog.

 

Tijdens evenementen kunnen we ons focussen op onze kernactiviteiten op het water, maar ook kunnen we een compleet WOII-Kampement opbouwen met diverse activiteiten en attributen. We streven er altijd naar om op een interactieve wijze kinderen, jongeren en ouderen een boodschap mee te geven. Door een actieve benaderingswijze kunnen bezoekers op een leuke en interessante wijze de verhalen ontdekken. Doormiddel van diverse activiteiten is er voor iedereen wat te doen, zoals bijvoorbeeld bezoekers op een veilige wijze zelf te laten peddelen of mee te laten varen.

Onze doelstelling is om activiteiten te combineren met het meegeven van een belangrijke boodschap aan publiek.

 

Tijdens evenementen bouwen we een eigen kampement op met diverse tenten waar we als groep in overnachten. We zijn vaak ook meerdere dagen aanwezig op een evenement en koken indien nodig zelf op originele veldkeukens.


Meer informatie

De mogelijkheden om uw evenement te ondersteunen zijn eindeloos, we denken graag mee! 

Neem gerust contact met ons op:


Boekingen

Ons uitnodigen op uw evenement?

Vul het aanvraagformulier in. Er wordt spoedig contact met u opgenomen!


In beeld

Nieuwsgiering naar onze activiteiten?

Kijk dan op de volgende pagina: